Airocide auttaa elintarvikkeiden säilymisessä eliminoimalla kasvien tuottamaa etyleenikaasua ja muiden VOC-yhdisteiden määrää
Airocide auttaa elintarvikkeiden säilymisessä eliminoimalla kasvien tuottamaa etyleenikaasua ja muiden VOC-yhdisteiden määrää. Airocide parantaa kannattavuutta ehkäisemällä kasvisten nopeaa kypsentymistä ja pilaantumista pidentäen niiden laadukasta myyntiaikaa.
Etyleeni on väritön, makeanhajuinen kaasu, joka syntyy kasvien hengityksessä. Etyleenin tuottaminen on kasvin normaalia elintoimintaa. Etyleeni nopeuttaa hedelmien kypsymistä (ja vanhenemista) ja vaikuttaa sekä maun että aromin muodostumiseen.
Osa hedelmistä ja tomaatti sekä ylikypsät, vioittuneet ja homeiset tuotteet tuottavat runsaasti etyleeniä. Osa kasviksista, yleensä vihreät, ovat erittäin arkoja etyleenin haittavaikutuksille. Vauriot näkyvät tuotteissa mm. vihreiden osien kellastumisena, maun muutoksina sekä pehmenemisenä. Esimerkiksi porkkanan maku muuttuu etyleenin vaikutuksesta karvaaksi, kun taas kasvihuonekurkku ja persilja kellastuvat.
Etyleeni nopeuttaa myös kukkien vanhenemista ja hevi-kelmu on hengittävää ja siten päästää etyleenin lävitse.
Etyleenille arkoja
Appelsiini, Chili, Greippi, Guava, Herkkusieni, Jauhobanaani, Kaalit, Kaki, Kesäkurpitsa, Kiivi, Kiwano, Kumquat, Kurkku, Mandariini, Munakoiso, Nippuvihannekset, Okra, Paksoi, Palkokasvit, Palsternakka, Pepino, Peruna, Pinaatti, Porkkana, Purjo, Ruohosipuli, Salaatit, Salaattisikuri, Selleri, Tamarillo, Tankoparsa, Vesimeloni ja Yrtit.
Etyleeniä runsaasti tuottavat
Annoona, Aprikoosi, Avokado, Banaani, Feijoa, Jakkihedelmä, Litsiluumu, Luumu, Mango, Mangostani, Nashi, Nektariini, Omena, Papaija, Passionhedelmä, Persikka, Päärynä, Rambutan, Sapodilla, Sokerimelonit, Tomaatti, Viikuna, Ylikypsät, vioittuneet ja homeiset tuotteet.